Ontdek Rhodos

Rhodos is één van de vele “parels’ die Griekenland rijk is. Het is het grootste eiland van de Dodekanesos archipel en ligt in het zuidoosten van de Egeïsche Zee. Het eiland met haar vele olijfbomen, stranden en culturele bezienswaardigheden doet velen een beetje aan de grotere zuster Kreta denken. Toch ademt het eiland een geheel eigen sfeer.

In het noordoosten vindt u de hoofdstad Rhodos-stad. Deze stad met haar prachtig bewaarde middeleeuwse centrum is een bezoekje meer dan waard. De grootste bezienswaardigheden bestaan uit de indrukwekkende vesting, het prachtige kasteel en de 2 mooie havens. Maar ook de kleine straatjes met klinkertjes en gepleisterde huisjes zullen een onvergetelijke indruk bij u achter laten. De hele binnenstad staat natuurlijk ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

De stad bestaat eigenlijk uit 3 delen te weten de antieke stad, het middeleeuwse stadsdeel en de nieuwe stad. In het antieke deel vindt u de Akropolis, het theater en het stadion. Vanaf deze plek heeft u een schitterend uitzicht op de kust en kunt u genieten van spectaculaire zonsondergangen. Het middeleeuwse gedeelte ligt binnen 4 kilometer stadsmuur met diverse poorten. Hier wandelt u door straatjes waar de tijd werkelijk lijkt te hebben stil gestaan. Ook komt u op uw wandeling door de stad prachtige kerken en imposante moskeeën tegen. Het archeologisch museum is een must voor de echte cultuurliefhebber. De nieuwe stad is de aangewezen plek voor shoppen en loungen op een terras.

Rhodos is een zeer veelzijdig eiland en biedt zowel voor de culturele liefhebber als voor de natuurminnaar maar ook zeker voor strandaanbidders fantastische vakantiemogelijkheden. Het eiland is daarbij ook nog eens gezegend met een heerlijke warm klimaat met een gemiddelde dagtemperatuur van 19 graden. Het aantal zonnige dagen ligt rond de 260. Het eiland wordt dan ook wel “het eiland van de zon” genoemd. Het klimaat is aan de westkust iets koeler vanwege de constante westelijke wind (de Meltemi). U kunt ook in de winter uw vakantie op Rhodos doorbrengen. U maakt dan kennis met het eiland zoals het “echt” is. Er is wel kans op bewolking of een regenbui maar de winters zijn wel zacht. De winter is ook bij uitstek de tijd voor een wat actievere vakantie. De natuur is het mooiste in het voorjaar. Voor een echte strandvakantie kunt u het beste in de zomer het eiland bezoeken.

Aan de oostkust van het eiland vindt u de beste zandstranden. Het enorm brede strand van Faliraki mag hierbij wel het mooiste strand van het eiland genoemd worden. Aan de westkust vindt u voornamelijk kiezelstranden. Het centrale en zuidelijke deel van Rhodos biedt het meeste rust. U vindt hier tevens een overweldigend mooie natuur. Tijdens uw rondrit over het eiland kunt u dan ook nog genieten van diverse bezienswaardigheden. Het “witte stadje” Lindos, wat aan een zeer mooie baai ligt en beschikt over een indrukwekkende Akropolis, is bijvoorbeeld zeker een stop waard. Voor natuurliefhebbers is er een prachtige vlindervallei. Andere toeristische trekpleisters zijn de bronnen van Epta Piges en de thermen van Kalithea.

Het prijsniveau op Rhodos ligt wat hoger dan in Nederland maar het eiland is in vergelijking met veel andere Griekse eilanden beslist niet duur. Op het eiland zijn alle grote supermarkt ketens vertegenwoordigd. Dus gewoon boodschappen doen bij de Lidl behoort ook tot de mogelijkheden.

Auteur: admin

Houd Reisbetaalbaar.nl in de gaten en lees hoe je overal ter wereld betaalbaar op reis kunt!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/1/reisbetaalbaar.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *