Rondreizen door Schotland

Ben je op zoek naar iets compleets anders dan de geëikte strandvakanties en stedentrips? Gooi het eens over een andere boeg: wat dacht je van een rondreis door Schotland? Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een lekkere vakantie. Schotland staat bij ons toch vooral bekend om z’n onstuimige klimaat (lees: regen en wind), bijzondere cuisine (Haggis? Cranachan?) en gekke inwoners met doedelzak, kilt en onverstaanbare tongval. Maar daarnaast is dit noordelijke deel van het Verenigd Koninkrijk absoluut een pareltje wat betreft landschappen, natuur en cultuurhistorie. Echt de moeite van een tripje waard!

Schotland: een prachtige mix van natuur en cultuur
Schotland heeft verschillende mooie plekken en regio’s te bieden. Het bekendst zijn wel de Schotse Hooglanden. Dit prachtige gebied heeft indrukwekkende groene bergen en dalen, diverse “Lochs” (meren) waaronder “Loch Ness”, een groot nationaal park, oude burchten en kastelen en veel wilde dieren. Je kunt hier dus prima genieten van de natuur, maar ook van cultuur. Daarnaast heeft Schotland veel eilandengroepen die sterk verschillen van het vasteland. Om hier echt een rondreis te maken is niet praktisch, maar een leuke dagtrip maken naar een eiland is wel aan te raden. Een goede tip is ook om zeker een uitstapje naar de bewoonde wereld te maken. Schotland heeft diverse mooi grote steden in de aanbieding, zoals hoofdstad Edinburgh, maar ook Glasgow, Aberdeen en Inverness. Doop je na alle rust van de natuur even een dag of twee in het bruisende stadsleven en geniet van culturele en culinaire hoogstandjes!

rondreis-schotland

Alleen op stap of met een organisatie?
Een rondreis door Schotland kun je op verschillende manieren invullen. Absolute vrijheid beleef je wanneer je met je camper op eigen houtje door de ruwe Highlands trekt. De route kun je helemaal zelf bepalen en de duur van de reis ook. Let wel: Schotland is groot. Maak dus van tevoren een goede planning. Zoek gelijk ook wat leuke campings uit, want die zijn er genoeg te vinden in Schotland. En mocht je in the middle of nowhere zijn, dan wordt wildkamperen ook toegestaan. Fijn!

Voor de iets minder avontuurlijk ingestelde types zijn er ook tal van (semi-)georganiseerde rondreizen te boeken. Dat kan lopen van een route die je zelf met de auto rijdt, tot een compleet verzorgde busreis met een groep. Bij zo’n georganiseerde reis is de route al voor je uitgestippeld en de verblijfplaatsen zijn al bekend. Je hoeft je daarover dus geen zorgen meer te maken én het kostenplaatje is duidelijk. Bovendien ben je verzekerd van een logische route met veel bezienswaardigheden en prettige hotels. En kun je dus lekker relaxt op vakantie!

Ben jij van plan om naar Schotland af te reizen? Of ben je al eens in Schotland geweest? Geef je beste tips dan in een reactie hieronder!

Auteur: admin

Houd Reisbetaalbaar.nl in de gaten en lees hoe je overal ter wereld betaalbaar op reis kunt!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/1/reisbetaalbaar.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *