Fethiye

Fethiye is bij veel Nederlanders nog een redelijk onbekende vakantiebestemming. Het is echter wel een vakantiebestemming die het bezoeken waard is. De stad ligt aan een schitterende baai met talloze kleine eilandjes en wordt omringd door imposant natuurschoon. In de lente kunt u hier genieten van een eindeloze bloemenzee. De natuur landinwaarts bestaat uit een prachtig berglandschap afgewisseld met kleine authentieke dorpjes. U kunt hier schitterende wandelingen maken en onderweg even rusten bij één van de vele mooie picknickplaatsen/uitkijkpunten.
Een andere grote trekpleister aan de kust is het paradijselijk aandoende strand van Olüdeniz. Dit”bountystrand” ligt aan één van de mooiste baaien van Turkije. Vanaf de omringende bergen kunt u ook deltavliegen voor de baai. Voor de kust liggen diverse eilandjes die ook zeker een bezoekje waard zijn. Op één van deze eilandjes kunt u Byzantijnse ruïnes bezichtigen.

De Lycische kust kent nog veel meer attracties voor cultuurliefhebbers waaronder Yakalöy, de oudste stad van de regio en de bergstad Pirana met overblijfselen van onder meer een groot theater. Het oude Fethiye zelf werd door een aardbeving verwoest en in de jaren zestig is er nieuwe moderne stad herrezen. De stad heeft thans ongeveer 50.000 inwoners. De stranden en de hotels liggen ongeveer 6 kilometer buiten het centrum in Callis. In deze levendige havenstad heerst nog een echt Turkse sfeer. Het eigenlijke centrum bestaat uit veel kleine straatjes en pleintjes met restaurantjes, Turkse theehuizen en bazaars. Het assortiment van de winkeltjes bestaat onder meer uit leder, tapijten, kleden, aardewerk en sieraden. Het nieuwe gedeelte, genaamd Calis, is per bus of taxiboot uitstekend bereikbaar. Het strand is niet alleen geliefd bij zonaanbidders maar ook bij duikers. Voor de kust liggen diverse duiklocaties met oude ruïnes.

U kunt in Fethiye het hele jaar door vakantie vieren. Er heerst hier een mediterraan klimaat met droge warme zomers en zeer zachte winters. De gemiddelde temperatuur bedraagt in de zomer 30 graden. De wintertemperatuur ligt rond de 15 graden. Met een beetje zon erbij loopt de temperatuur al gauw op naar de 18 graden. In de winter kan ook wel enige neerslag vallen. Vanwege dit klimaat is deze streek altijd prachtig groen.

Auteur: admin

Houd Reisbetaalbaar.nl in de gaten en lees hoe je overal ter wereld betaalbaar op reis kunt!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/1/reisbetaalbaar.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *