Het beste wat Barcelona te bieden heeft!

Sagrada Familia, Casa Mila & Casa Battlo

Waar? L’Eixample
In de hippe en elegante wijk L’Eixample heeft Antoni Gaudí duidelijk zijn sporen achtergelaten. Drie van zijn meest bekende werken zul je in deze relatief jonge wijk sowieso tegenkomen. Tussen al het cultuursnuiven door even lekker bijkomen met een hapje en een drankje? Je bent op de goede plek! L’Eixample staat bekend om haar geweldige restaurants, maar ook voor een uitgebreide shopsessie of een spectaculaire avond uit is deze wijk uitermate geschikt.

De bezienswaardigheden
Sagrada Familia
Barcelona´s bekendste basiliek is uiteraard het nog altijd in de steigers staande Sagrada Familia. Heb je je ooit wel eens afgevraagd waarom de bouw eigenlijk zo lang duurt? Barcelona´s grootste trekpleister zou gemakkelijk een financiering rond kunnen krijgen, maar omdat de bouw volledig wordt gefinancierd met giften is het een langetermijnsproject. Doordat de basiliek een zogenaamde verzoeningskerk is mag de bouw uitsluitend worden betaald met donaties.

Casa Milá
Als je naar dit indrukwekkende staaltje architectuur kijkt kun je zien waar Gaudí zijn inspiratie vandaan haalde: landschappen in Spanje. Het gebouw valt op door haar afwijkende vormen en constructie. In tegenstelling tot andere gebouwen uit die tijd –we praten over de jaren ’00 van de vorige eeuw- heeft het gebouw geen dragende muren en bestaan zowel de muren en als het dak uit golvende vormen.

Casa Battló
Nog zo’n meesterwerk van Gaudí: het sprookjesachtige Casa Battló. Dit huis, wat eigendom was van de familie Battló, was een verbouwingsproject. Het thema? De legende van Joris en de Draak. Je vindt dit thema overal terug, of het nou de schubachtige structuur is in het mozaïek, het draakvormige dak of de terugkerende golvende vormen.

Palau de la Música Catalana, Arc de Triomf & Parc Ciutadella

Waar? El Born
Als je geïnteresseerd bent in de Middeleeuwse geschiedenis van Barcelona mag je de bruisende wijk El Born zeker niet overslaan! Tussen de kronkelende Middeleeuwse straatjes en de vele bezienswaardigheden door vind je er ook nog eens een hoop leuke winkels, musea en restaurants.

De bezienswaardigheden
Arc de Triomf
Net als Parijs heeft ook Barcelona een Arc de Triomf. Je zult hem niet snel over het hoofd zien, want hij is met zijn felrode kleur en een hoogte van maar liefst 30 meter niet te missen. De Barcelonese Arc de Triomf werd in 1888 in het leven geroepen als welkomstpoort voor een internationale tentoonstelling die destijds in het nabijgelegen stadspark werd georganiseerd.

Parc de la Ciutadella
Als je onder de Arc de Triomf doorloopt kom in Barcelona´s grootste park terecht. Parc de la Ciutadella is het officiele stadspark van de stad en ondanks dat het minder bekend is dan het beroemde Parc de Guëll zeker de moeite waard! Neem een kleedje mee en ga lekker picknicken tussen de locals, verdwaal in het labyrint of maak een romantische wandeling in één van de tuinen: Parc de la Ciutadella is een heerlijke plek om te ontspannen.

Palau de la Música Catalana
Ook te vinden in de wijk El Born is het impossante Palau de la Música Catalana. Het paleis ter ere van de Catalaanse cultuur en muziek werd in het begin van de 20e eeuw gebouwd, en is tot op de dag van vandaag nog steeds goed voor meer dan een half miljoen bezoekers per jaar. Als je het gebouw betreedt, zul je ook snappen waarom, want met al haar pracht en praal ben je wel even stil! Het hoogtepunt is misschien wel de concertzaal. Deze enorme ruimte wordt verlicht met natuurlijk licht, dat via glas en lood de zaal binnenkomt met een schouwspel aan kleuren.

Markthallen & Parc Güell

Waar? Gràcia
Het charmante en sfeervolle Gràcia is een wijk in Barcelona die je absoluut niet mag overslaan. Loop na het bezoeken van Parc Güell, dat zich in Gràcia bevindt, dus nog even deze wijk in en laat je verrassen door typische dorpspleinen, laagbouw en het karakteristieke aanzicht van een voormalig dorp.

De bezienswaardigheden
Markthallen
In Gràcia kun je goed terecht voor een herbeleving van de eeuwenoude markttraditie. Je vindt er meerdere markthallen, die net als in de 19e eeuw het decor zijn van kraampjes, verse producten, handeleren en locals. Bezoek bijvoorbeeld eens Mercat de la Llibertat, met zichtbare invloeden van architect Francesc Berenguer i Mestres, die overigens goed bevriend was met Gaudí. Maar ook Mercat de l’Abaceria, dat in 1892 werd gebouwd om aan de toenemende vraag naar vaste verkoopplaatsen voor handelen te voldoen, is zeer de moeite waard.

Parc Güell
De beroemde signatuur van Barcelona is natuurlijk Parc Güell. In 1900 werd er in opdracht van Eusebi Güell een start gemaakt met de aanleg van privé-park met hierin 60 villa’s. Het idee van de villa’s bleek niet echt aan te slaan: er werden er uiteindelijk maar twee verkocht, waarvan er één aan architect Gaudí zelf. Het park zelf is echter een enorm succes, zoals we zelf gelukkig nu nog steeds kunnen ondervinden. Met een oppervlakte van meer dan 17 hectare moet je je ogen goed te kost geven. Zo vind je er onder andere de bekende mozaïeken salamander, een zaal met ‘honderd’ zuilen -in werkelijkheid zijn het er 86-, een plein met uitzicht over de hele stad, een kronkelende bank, mooie huizen en viaducten in verschillende archetectonische stijlen.

Font Màgica & Poble Espanyol

Waar? Montjuïc
Montjuïc is eigenlijk niet echt een wijk, maar een heuvel dat net naast Barcelona ligt. Door de vele bezienswaardigheden die dit stukje grond rijk is willen we hem je echter niet onthouden. Op Montjuïc vind je onder andere een botanische tuin, een kasteel, een Olympisch stadion en een museum, maar het meest indrukwekkende is misschien nog wel het prachtige uitzicht over Barcelona dat je er gratis bij krijgt.

De bezienswaardigheden
Font Màgica
Font Màgica werd in 1929 in het leven geroepen als onderdeel van de wereldtentoonstelling die toentertijd in Barcelona werd georganiseerd. Ondanks dat de fontein niet helemaal zonder kleerscheuren de Spaanse Burgeroorlog overleefde, kunnen we vandaag de dag dankzij een aantal restauraties nog steeds van indrukwekkende lichtshows genieten. De ingrediënten? Water, licht, kleur en beweging. En dat helemaal gratis!

Poble Espanyol
Een Spaans dorp op een heuvel naast Barcelona, maar dan in het klein. Poble Espanyol werd neergezet om de Spaanse architectuur in het zonnetje te zetten. Je vindt er dan ook replica’s van architectonische hoogstandjes van steden en plekken door heel Spanje. Door de smalle kronkelstraatjes en typische dorpsgebouwen zoals een gemeentehuis, een klooster en een kerk waan je je echt in een dorp!

Auteur: admin

Houd Reisbetaalbaar.nl in de gaten en lees hoe je overal ter wereld betaalbaar op reis kunt!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/1/reisbetaalbaar.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *