Goedkope autovakantie bekijk de tips!

Elk jaar gaan er veel mensen met de auto op vakantie. Of u nu in eigen land op vakantie gaat of naar het buitenland iedereen wil natuurlijk zo goedkoop mogelijk op reis. Is er een manier om geld te besparen op je autovakantie? In het onderstaande artikel vindt u verschillende tips om zo goedkoop mogelijk met de auto op vakantie te kunnen.

Op de camping in eigen land
Er zijn in Nederland tal van goedkope autovakanties te maken. Huur een huisje of ga lekker kamperen op een mooie plek, want die is Nederland zeker rijk!

Laat de auto na kijken voor de vakantie
Het goed laten na kijken van de auto kan problemen tijdens uw vakantie voorkomen. Denk vooral aan zaken als: motor in orde, goede bandenspanning en of de wielen mooi recht staan. Onderwerp de tankdop van de auto ook even aan een inspectie, daar er bij veel auto’s de dop niet goed sluit. Door het niet goed sluiten van de tankdop verdampt er ongemerkt brandstof. Het bespaart u veel geld door eventuele mankementen in Nederland vooraf te laten verhelpen.

Bespaar door zuinig te rijden
Door uw rijgedrag aan te passen is het vrij makkelijk om tientallen euro’s te besparen. Zuinig rijden is onder meer het langzamer rijden en niet vol gas optrekken bij het stoplicht. Er is ook een besparing te halen door op tijd te remmen. Door op tijd te remmen heeft u vaak de mogelijkheid om de auto te laten uitrollen, waardoor de auto soepel en vooral zuinig door het verkeer beweegt.

Eigen eten meenemen
Het meenemen van drinken en eten helpt u aan een goedkope vakantie. Niet hoeven stoppen voor drinken en eten bij een tankstation bespaart u mogelijk veel geld. Tevens door het niet hoeven stoppen voor eten en drinken kunt u lekker doorrijden, waardoor de vakantie bestemming eerder wordt bereikt.

Let op waar je tankt
Het opletten op de brandstofprijzen kan uw vakantie een stuk goedkoper maken. Prijzen voor brandstof verschillen in Europa behoorlijk sterk van elkaar. Er zijn een aantal landen in Europa, waar u redelijk voordelig kunt tanken (Spanje, Zwitserland en Luxemburg). Probeer van tevoren te plannen, waar u wilt gaan tanken dat kan behoorlijk schelen.

Parkeren bij het vliegveld
Kiest u toch voor een verdere reis en gaat u op een vliegvakantie? Kijk voor de goedkoopste parkeeropties op de website van Parkago.

Auteur: admin

Houd Reisbetaalbaar.nl in de gaten en lees hoe je overal ter wereld betaalbaar op reis kunt!