Een trip naar Cambodja: land vol historie

Ongeveer vijftien jaar geleden was een trip naar Cambodja op zijn minst riskant en voor de meeste reizigers, ook de ervaren, afgeraden. Cambodja is een land vol historie. Vaak mooi, maar zeker in de (late) twintigste eeuw ook een verdrietige historie. Tot diep in de jaren negentig was het land in de greep van de Rode Khmer onder aanvoering van Pol Pot. Het was Pot die verantwoordelijk was voor de dood van bijna een vijfde van de Cambodjanen. Tegenwoordig is de situatie in Cambodja stabiel en kunnen reizigers weer genieten van de prachtige natuur, tempels en cultuur van het land.

De rijke historie van Cambodja samengebracht in Angkor Wat
De historie van Cambodja gaat terug tot ongeveer 2000 jaar geleden. Eén van de prachtigste herinneringen aan vroegere tijden is Angkor Wat, het grootste religieuze complex te wereld. Dit complex, gebouw rond de 12e eeuw, is voor iedere bezoeker van Cambodja een absolute must. Gebouwd door de Khmer voor de Hindoeistische god Vishnoe, kun je hier dagen rondlopen en continu nieuwe indrukken opdoen.

Het complex is met name bekend om het formaat in combinatie de mate van conservering. De tempels zijn zeer goed bewaard gebleven. Erg indrukwekkend zijn de delen waar men de natuur de vrij spel heeft gegeven. Hier vind je tempels die volledig overwoekerd zijn met enorme bomen en planten, wat het complex een mysterieuze indruk geeft. Je vindt Angkor Wat in het noordwesten van Cambodja, vlakbij Siem Reap, een goed bereikbare stad. Ondanks de enorme toeristische toestroom, mag een uitstapje naar Angkor Wat niet ontbreken bij een bezoek aan Cambodja. Bij Footprint Cambodja reizen kun je zelf een reis samenstellen binnen Cambodja en uiteraard ook een bezoek aan Angkor Wat inpannen.

Zon, zee, stand en een relaxte sfeer aan de kust
Hoewel een groot deel van Cambodja bestaat uit dichte jungle, kun je in het zuiden ook genieten van parelwitte stranden en tropische eilanden, vergelijkbaar met de bekende eilandjes van Thailand. Een populaire bestemming in het zuiden van het land is Sihanoukville, gelegen aan de Golf van Thailand en een toegangspoort tot de eilandjes Koh Rong en Koh Rong Sanloem. Bovendien kun je in Sihanoukville een visum aanvragen voor Vietnam, wat voor veel reizigers in Cambodja een volgende bestemming is.

Auteur: admin

Houd Reisbetaalbaar.nl in de gaten en lees hoe je overal ter wereld betaalbaar op reis kunt!